Един от арестуваните е на 29 години, предполага се, че е

...
Един от арестуваните е на 29 години, предполага се, че е
Коментари Харесай

Двама са задържани за зверското убийство в София, след като трупът на жертвата бе открит в шахта

Един от арестуваните е на 29 години, допуска се, че е бил другар на убития

Двама мъже са арестувани за зверското ликвидиране в София, откакто мъртвец бе разчленен и открит пренебрегнат в шахта. По непотвърдена информация възможните убийци са близки другари на жертвата. Убитият мъж бил на 41 години. Един от задържаните за убийството му е на 29 години.

Той бе търсен от полицията до през вчерашния ден, когато се бе качил на Витоша. Там през целия следобяд се организираше спецакция в издирването му. Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС. Малко след 16:00 часа бил открит и задържан. 



Ето какво оповестиха от Софийска градска прокуратура:

Софийска градска прокуратура (СГП) управлява следствие за осъществено ликвидиране. Досъдебното произвеждане е формирано при положение на необходимост от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи. Разследването се организира за ликвидиране, осъществено на 08.08.2023 година в центъра на град София.

До сегашния миг са осъществени огледи на местопрестъпление и са разпитани очевидци. На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.

Разследващи служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи не престават да правят неотложни дейности по следствието под управлението на прокурор от СГП, с цел да се обезпечат и съберат значими доказателства. Предстои отчет на материалите по следствието на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвинен и постановяване на мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на следствието са събрани доказателства за осъществено закононарушение - персонално укривателство, от друго лице, което е спомогнало на хипотетичния причинител на убийството да избегне наказателно гонене. Заподозреният за персоналното укривателство е арестуван. Предстои материали от делото за ликвидиране да се отделят и изпратят по подготвеност на Софийска районна прокуратура за закононарушение по член 294 от Наказателен кодекс - персонално укривателство.

На 14.08.2023 година ще бъде предоставена повече информация по случая.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР